www.veilingsupportdeschelft.nl

Herinneringen
WARDIE VAN WOUW WINT

   

Herinneringen van
TOM VERPLANCKE - NORTHA

   Handbal wordt vooralsnog zowel buiten als binnen gespeeld. Northa heeft haar buitenvelden sinds jaar en dag op “de Boekhorst”’. Voordat “De Schelft” gebouwd werd, speelde HV Northa het binnen seizoen in de Penningshal. Dit was een bollenschuur waar in de winter een handbalveld werd neergelegd. Dit was bijvoorbeeld ook de vaste stek voor “de Kaninefaaten”.

  Toen “De Schelft” eenmaal gebouwd werd verhuisde HV Northa hier naartoe. Op zondag werden de wedstrijden gespeeld en dat was altijd hartstikke gezellig. Iedereen speelde tegelijk thuis, zodat we naar elkaars wedstrijden konden kijken. Onze relatie met “De Schelft” was wel wat ambivalent, omdat soms commerciële activiteiten prioriteit kregen boven sportactiviteiten, zoals bijvoorbeeld de rommelmarkt.

  Daarbij was “De Schelft” eigenlijk veel te duur. We moesten uiteindelijk dan ook uitwijken naar de “‘Arend den Elzenhal” die zich op de Boekhorst bevindt. Deze zaal was een stuk minder luxe en werd door de leden ook wel “de vrieskist” genoemd.  Wel hadden we zo alles op één plek, het voorkwam dat we failliet gingen en VVSB was zeer dankbaar voor de huurinkomsten. De logica van het hebben van een goede hal op het sportpark, de onvrede van de andere gebruikers en de aflopende economische levensduur van “De Schelft” deed HV Northa het voortouw nemen in het realiseren van een goede sporthal op “de Boekhorst”. Helaas bleek dit politiek niet haalbaar, mede gezien de emotionele waarde die “De Schelft” voor veel Noordwijkerhouters had.

  Ook voor veel van onze leden heeft “De Schelft” vele mooie herinneringen. Het was een prachtige zaal met een goede vloer en enorm veel ruimte. Vanaf de uitschuifbare tribune had het publiek goed zicht op de wedstrijd, en wat is er nu leuker dan een wedstrijd te spelen en door publiek aangemoedigd te worden. Toen het eerste team hoger ging spelen werd de “Arend den Elzenhal” voor hen afgekeurd en speelden ze hun wedstrijden weer in “De Schelft”. Dan realiseerde we ons weer wat een zegen het hebben van een goede zaal is.

  Hopelijk wordt er zo snel mogelijk een nieuwe hal gebouwd, want  helaas is geen van de hallen in Noordwijkerhout groot genoeg om handbal te spelen. Of het ooit zo’n status als “De Schelft” zal krijgen betwijfelen we, maar de mooie herinneringen aan daar gewonnen wedstrijden nemen ze ons niet af.

  Tom Verplancke
  Interim voorzitter namens HV Northa

   

Herinneringen van
ERIK VIERTELHAUZEN - BKN

   Dat er een grote sporthal in Noordwijkerhout zou komen was voor een aantal badmintonners in Noordwijkerhout aanleiding om de BKN (Badminton Klub Noordwijkerhout) op te richten. Officieel zijn we opgericht op 18 juli 1981, op 1 december konden wij ons eerste shuttletje slaan in de sporthal en op 22 januari werd de sporthal “de Schelft” officieel geopend.

  In het begin was de Schelft elke avond en in het weekend bezet met als gevolg dat wij op dinsdagavond wel tot half twaalf trainden. Daarna gingen we altijd nog langs de (te) gezellige bar om o.a. de komende wedstrijden te bespreken. ‘Helaas’ werd het dan wel erg laat zodat je de andere dag wat opstart problemen op je werk had. Nu gebeurt dat nooit meer omdat de bar een uur na einde speeltijd dicht gaat!

  Onze thuiswedstrijden speelden we altijd op vrijdagavond. Nou ja altijd! Doordat de Schelft een multicultureel centrum was werden er ook veel commerciële activiteiten georganiseerd waardoor we soms op een andere dag speelden of een andere locatie moesten zoeken. Voor ons was het vervelend dat vanwege een programma als “Op volle toeren” of een vlooienmarkt we weer eens een keer niet kon spelen. Door deze overvolle agenda van de Schelft werd uiteindelijk de BKN verzocht om de zaterdagochtend trainingen van de jeugd op te geven. Wij hebben toen de jeugd, tot onze grote spijt, moeten verplaatsen naar de vooravond van de dinsdag.

  Door het grote aantal badmintonbanen (12) en de tribunes was de Schelft een mooie locatie om een badmintontoernooi te houden. Naast onze jaarlijkse clubkampioenschappen hebben we ook diverse lokale toernooien gehouden. Daarbij was het altijd erg gezellig. Helaas was de mate van gezelligheid in grote mate afhankelijk wie beheerder van de catering/bar was. Er waren beheerders bij die werkelijk alles uit de kast trokken om de sporters naar hun zin te maken waardoor ook de omzet steeg. Maar helaas waren er ook andere die er alleen maar waren omdat ze er moesten zijn. Toen Optisport het gehele beheer toebedeeld kreeg is dat er helaas niet beter op geworden. Sommige mensen achter de bar deden wel hun best maar waren gebonden aan allerlei regeltjes.

  Zo ook ging het met de zaalbeheerders. Deze waren soms erg pietje precies en dat vond je als sporter niet altijd leuk. Je wilde graag nog dat ene potje afmaken! Wel waren ze er altijd als je wat moest hebben en was het altijd netjes en schoon.
  Ook na de carnaval of commerciële activiteit hielpen ze mee om onze spullen weer op de goede plek te zetten om zo ervoor te zorgen dat we direct daarna weer konden spelen.

  Bij het in vlammen opgaan van de Schelft gaan onze gedachten naar vroeger, naar de drukke speelavonden. We denken dan aan de nieuwe mooie sporthal van 1981. Aan alle gezellige en mooie herinneringen waarvan we hopen dat die weer terug zullen komen met een nieuwe hal. Maar is dat niet een beetje wishful thinking en missen we nu gewoonweg niet de hal met al ze onvolkomenheden om een lekker potje te badmintonnen en een gezellig drankje te doen aan de bar?

  Erik Viertelhauzen

   

Herinneringen van
DENNIS OOSTDAM - DE PRAKTIJK

   Sinds de aanwezigheid van de sportfaciliteiten in De Schelft, onder andere de fitness en groepslessen, zijn wij met De Praktijk gevestigd in De Schelft.

  De Praktijk draait aardig wat jaren mee en heeft een vaste plek verkregen aan de buitenzijde van De Schelft aan het einde van de kleedkamer-gang. Wij hadden hier twee behandelkamers. Nuttig was dat één van de behandelkamers tijdens menig evenement werd omgetoverd tot EHBO kamer. De andere behandelkamer is destijd ontstaan door het verbouwen van een kleedkamer. 

  Menig Noordwijkerhouter wist ons te vinden doordat De Praktijk verschillende disciplines ter beschikking heeft: o.a. fysiotherapie, manuele therapie en acupunctuur. 

  Onze therapieën vonden naast de behandelkamers ook in de fitness, sporthal en in het recreatiebad plaats. De Schelft voelde echt als thuis, zeker ook door de vele bekende gezichten van sporters en medewerkers in de fitness en het zwembad.

  Door de brand is er een einde gekomen aan deze periode, maar wij hopen dat wij in de toekomst onze patiënten weer van dienst kunnen zijn in een nieuwe Schelft!

  Dennis Oostdam

   

Herinneringen van
JAN KNAPEN

   Tja, wat een drama, als je nu langs de Schelft fietst. In gedachten zie je dan die grote zaal, die altijd zo mooi versierd is op 11/11, de Carnaval en andere festiviteiten.

  Ook ik, als niet echte Noordwijkerhouter (by the way, toch al bijna 50 jaar), heb hier warme herinneringen aan.
  Ik weet nog dat het gebouwd werd. Het was heel wat voor Noordwijkerhout. Sommige Noordwijkerhouters vonden het overdreven voor zo’n klein dorp. Maar niets blijkt minder waar.
  Wat mij, als Limburger, natuurlijk het meest bij is gebleven is de Carnaval. De prijsuitreiking na de optocht, samen met onze carnavalsgroep “de Bennen”. Eenmaal de 1e prijs behaald. Ik denk de enigste keer dat ik op het podium gestaan heb in de Schelft. Trots.

  Als tweede komen de concerten in mijn gedachten. Het 1e concert was van Doe Maar in 1983. Ik ging als begeleiding mee met een meisje van 14, wat niet uit Noordwijkerhout kwam. Geweldige ervaring. Al die pubers die flauw vielen en afgevoerd werden en daarna weer terug en nogmaals flauw vielen.

  En dan begin deze eeuw de concerten georganiseerd door Geaart entertainment (Aart de Jong). Daar gingen we ook meestal samen met de “Bennen” naar toe. Golden Earring; Blof; de Dijk en natuurlijk Rowwen Hèze, mijn landgenoten.

  Verder heb ik mooie herinneringen aan de concerten van de Sjaan, de Harp, Sfeervolle concerten. En dan niet vergeten de meestal humorvolle voorstellingen van ODI. Kon ik ook altijd erg van genieten.

  Ik heb er ook nog een keer op de rommelmarkt gestaan om oude spullen te verkopen.
  Ik heb er, geloof ik, net de huur van de staanplaats van kunnen betalen. Dus dat is bij die ene keer gebleven.

  Als laatste: het meest belangrijke bij al die bovengenoemde festiviteiten was voor mij, dat je al die Noordwijkerhouters tegen kwam.
  Het was een echt gemeenschapshuis.

  Jan Knapen

   

Herinneringen van
MICHEL BRAAM

   

Herinneringen van
WIM VAN DEN BERG

   

Herinneringen van
GERRIT ROTTEVEEL

   

Herinneringen van
FREEK MEIJER

   

Herinneringen van
PATRIEZ HULSEBOSCH

   Opgroeiende in de nieuwe woonwijk Victor 4 vanaf 1972 in de Meeuwenlaan, was het hoogtepunt de bouw van de Schelft.  Op loopafstand van ons huis. Als jong meisje was ik daar direct vaak te vinden.

  Als groot liefhebber van water, als waterman, kon je mij ook vaak vinden in het zwembad. Eerst als recreatie, later de nodige vele baantjes getrokken in het wedstrijdbad. Met als hoogtepunt als deelnemer (zwemmen) met een trio voor de 1/8 triathlon . Samen met vriendinnen Moniek (rennen) en Erna (zwemmen). Nog steeds een van mijn sportiefste hoogtepunt uit mijn leven.
  Dansen, Steps en sporten bij Action4 Vitality van Joke van der Heijden in de grote zaal met spiegelwand, waren heerlijke uurtjes.

  Natuurlijk als fervent carnavalsfan, kwam ik minstens 5 x per seizoen in de Schelft. Start met 11-11, Meedoen en later als jurylid van het liedjesfestival.  Deelneemster van Carnavalsoptochten, Boerenbruiloft, bakkiesmiddag en vroeger ook de grote zaterdagavond dampende en opzwepende carnavalsfeesten.

  Als spelend lid van ODI en ook als regisseuse  vele dramatische en vooral hilarische toneeluurtjes gehad. 

  De fantastische concerten door Ge-Aart : Golden Earring , De Dijk, van Dik Hout waren juweeltjes van avonden in de Schelft.  Zakelijk nog vele jaren dartartikelen verkocht tijden het Open Darts toernooi van de DBBR, Ik heb nog een foto, samen met  Barney en Co Stompe uit die tijd.

  Laatste rijtje met fijne herinneringen: Bridgen, klaverjassen, stemmen, rommelmarkten en tot slot the A-team in NWH. Onuitwisbaar prachtige herinneringen.

  With Love from Patriez Hulsebosch

   

Herinneringen van
MAT VAN VONDELEN

   

Herinneringen van
ROEL HOGERVORST

   

Herinneringen van
ANJA VAN DER PUTTEN-WARMERDAM

   Zoals heel veel van jullie in Noordwijkerhout loopt de schelft, of liever gezegd de gebeurtenissen in de schelft als een rode draad door mijn leven. Als geboren en getogen Noordwijkerhoutse heb ik er heel wat uurtjes doorgebracht.


  Vroeger met mijn broers en zusje verkleed met mijn ouders mee Carnaval vieren, bekertjes verzamelen en boerenkool eten. Maar ook de activiteiten zoals de zwem 4-daagse, en sportwedstrijden voor school. Vrijdagavond Moonlight zwemmen dat was, voordat wij naar dansschool Ditters gingen het eerste ‘uitje’ wat wij hadden met vriendinnen. Toen ik wat ouder werd, kwamen de echte feesten. 11de van de 11de, waar je met gekapte haren en hoge hakken naartoe ging.  Best wel spannend, zo een echt gala. Boerenbal, Cowboybal en natuurlijk Carnaval…


  Met onze vriendinnenclub, elk jaar een andere outfit bedenken en vooraf al de grootste lol hebben met elkaar.

  Mijn allerleukste herinnering in de Schelft is… Dat ik mijn man Niels daar heb leren kennen, jawel op de Carnaval!  Binnen 10 minuten verliefd, zoals dat op de carnaval gaat en we blijken nog steeds een goede match te zijn! Dat is alweer 25 jaar geleden. Ik hoop dat in een eventueel nieuwe schelft onze vier kinderen ook herinneringen voor het leven gaan maken!

  Een lieve groet,
  Anja van der Putten - Warmerdam

   

Herinneringen van
GABRIËLLE SCHILDER

   

Herinneringen van
AART DE JONG

   Mijn herinnering?
  Was het ‘Bloedend Hart’ of ‘Dansen op de Vulkaan’ van de Nederlandstalige band ‘de Dijk’ waar ik aan moest denken toen ik de eerste beelden van een furieus brandende de Schelft zag? Het deed me wel direct terugdenken aan een prachtige periode, die ik met ‘Geaart entertainment’ in de Schelft heb gehad. Concerten in zowel theaterzaal als de grote zaal voor de grotere bands uit Nederland.

  Het doet me terugdenken aan een geweldige samenwerking, die ik indertijd met de Carnavalsvereniging de Keiebijters had. Mannen die van aanpakken wisten. Vroeg beginnen, vrachtwagen(s) afgeladen met apparatuur lossen en tussendoor natuurlijk die overheerlijke ‘gele rakker. In de nachtelijke uurtjes de omgekeerde weg! Vanaf het podium weer de vrachtwagen(s) in. Ik ben er trots op, dat ik de groten van de Nederlandse popcultuur  heb weten te  contracteren voor in de Schelft.

   Een prachtige accommodatie voor bands. Een concert met Blof in hoogtij dagen die zo snel uitverkocht was, dat ik er nog een tweede aansluitende avond aan vast weet te plakken. Golden Earring, Di-rect, de Dijk, van Dik Hout, Rowwen Hèze, Jovink & de Voederbietels, René Froger, het Goede Doel et cetera. Ook de avonden in de theaterzaal met tributebands als o.a. The Bootleg Doors, Queen en Stones.

  Het gemis van dit soort avonden hoor ik nog wel eens! Het waarom? Een crisis als waar we nu in zitten, alleen was het indertijd een financiële!
  Voor nu? Help de gedupeerde verenigingen en doneer om ze weer dat noodzakelijke steuntje in de rug te geven!

  Aart de Jong

   

Herinneringen van
RICHARD VINK

   

Herinneringen van
GERARD HEEMSKERK

   Mijn herinneringen aan de Schelft lopen van ruim 40 jaar geleden tot aan de dag van vandaag.

  In de beginjaren was de Schelft een verademing in vergelijking met de locaties waar het carnaval in de jaren daarvoor werd georganiseerd. Voor die tijd vond het carnaval namelijk plaats in de Penningshal aan de Zeestraat, in een tent op het Landbouwplein of in de Aula van het Leeuwenhorst Congres Centre. Het hypermoderne nieuwe complex ‘de Schelft’ bood alles wat de mensen graag wilden.

  Er werden internationale dartstoernooien gehouden, Tv-shows opgenomen, zaalvoetbal gespeeld en popconcerten georganiseerd. In durf met een gerust hart te stellen dat mijn generatie Noordwijkerhouters met de Schelft is grootgebracht.

  Mijn eigen ‘hoogtepunt’ vond plaats in 2008 toen ik ten overstaan van een bomvolle Schelft samen met Elly Bergman als boerenbruidspaar werd ingehaald. Verder ben ik regelmatig in de Schelft geweest voor een bruiloft, een vergadering of een evenement in de toneelzaal. In die zaal werd circa 30 jaar geleden ook in december de jaarlijkse kerstveiling van VVSB georganiseerd.

  Nu rest er niets meer dan mooie herinneringen, en een hoop verwrongen staal. Ik heb heel erg te doen met de verenigingen die nu dakloos zijn en hun gehele archief en/of hun rekwisieten in het vuur hebben zien opgaan. Ik ben ervan overtuigd dat er een nieuwe hal voor de Schelft zal terugkomen, Deze mag van mij dan het formaat van een gewone sporthal hebben, zodat de verenigingen hier hun thuisbasis in zullen kunnen vinden.

  Voor het carnaval zou ik willen pleiten voor een mooie mobiele tent, vergelijkbaar met die tenten die ze ieder jaar in München op de Wiese opbouwen voor de bierfesten. Goede logistiek, een veel grotere capaciteit en geen (financieel) blok aan het been van de gemeente.

  Gerard Heemskerk

   

Herinneringen van
MEREL VAN GRIEKEN & DANIËLLE WARMERDAM

   Op de vraag of ik iets wilde schrijven over mijn herinneringen in de Schelft heb ik niet lang na hoeven denken! Al vanaf jongs af aan ben ik veel in de Schelft te vinden. Genoeg herinneringen in die 22 jaar om over te vertellen dus!

  Mijn allereerste kennismaking met de Schelft was tijdens het babyzwemmen, daar weet ik dus niet veel meer van haha! Iets wat ik wel nog heel goed weet zijn de ballet lessen samen met mijn beste vriendinnetje Danielle Warmerdam. Samen waren wij wekelijks te vinden in de danszaal en er vond één keer per jaar een uitvoering plaats in de toneelzaal. Later kwamen daar de zwemlessen bij en op vrijdag avond vaste prik: Disco zwemmen met de hele klas. En dan na het zwemmen een ijsje en wat drinken halen bij de bar. Elke week weer een groot feest!

  Het was de plek waar je nieuwe kinderen ontmoette en waar je vriendschappen maakte voor het leven.

  Ook waren wij al vanaf jonge leeftijd te vinden op de carnaval in de Schelft: de kindermiddagen, boerenkool eten, prijsuitreiking van de optocht: We waren er altijd. (Vooral om alle plastic bekertjes te sparen en hoge torens te bouwen haha) Tijdens het schrijven van dit stuk beseffen wij ons pas hoeveel tijd we eigenlijk hebben doorgebracht in de Schelft. De grote zaal werd veel gebruikt door al onze sportverenigingen: Optreden met de Pompons (Jeanne d’Arc), schoolbasketbal toernooien met alle scholen van Noordwijkerhout (waarbij we alles op alles zette om te laten zien dat ons team/ school het beste was) En zelfs onze eindmusical in groep 8 heeft plaats gevonden in de theaterzaal van de Schelft.

  Een herinnering die wij samen nooit meer vergeten! Vooral het huilen achter de theater doeken omdat we elkaar ‘’zo erg gingen missen’’ haha! . Gelukkig is daar nooit sprake van geweest want mede dankzij alle evenementen en verenigingen in de Schelft hebben we elkaar nooit hoeven missen: na de basisschool periode kwamen de echte feestjes pas om de hoek kijken. Samen voor het eerst naar de 18- carnaval feestjes in de grote zaal. Uren lang make uppen, giechelen, en omkleden máár we waren er echt klaar voor: Ons eerste echte carnavalsfeest! Wat waren we zenuwachtig en wat vonden we het spannend. Maar het beviel zo goed dat we de 10 jaar daarop geen carnavalsfeest meer hebben gemist. Carnaval 2013-2014 was voor mij een jaar die ik in het bijzonder niet snel zal vergeten. Ik mocht jeugdprinses zijn van mijn jeugdprins Ferry Tetteroo. Een heel druk, maar bijzonder jaar. Een jaar waar ik tijdens de carnaval meer in de Schelft heb geleefd dan thuis haha. Ook zijn we een aantal jaar lid geweest van de sportschool in de Schelft. Een plek waar we lekker sportief bezig konden zijn en waar je goede begeleiding kreeg.

  De Schelft was een plek waar je jezelf kon ontwikkelen op verschillende vlakken, een plek waar je nieuwe mensen ontmoette en voor ons vooral de plek waar onze mooiste herinneringen liggen.

   

Herinneringen van
EGBERT VAN DER WEIDE

   De Schelft en de zwaartekracht; herinnering(en) van Ds. Egbert van der Weide

  De zwaartekracht bestond al voordat Newton die definieerde. De zwaartekracht gold al op de dag dat ik werd geboren. Maar wat betreft mijn lijf liet-ie zich pas goed gelden toen ik een jaar of 40 was. Ik zal niet zeggen dat ik tot die tijd het lichaam van een Griekse god had, maar het kwam in de buurt. Het was in ieder geval allemaal strak en plat waar het strak en plat hoorde te zijn.

  Maar in de zomer van 2005, op dat strand bij Saint Tropez, waar de jongste zoons alsof ze dat hadden afgesproken tegelijk mijn beginnende love handles beetpakten, werd ik mij van de noodzaak bewust de zwaartekracht tegen te gaan. Het begon (niet alleen rond mijn middel) allemaal een beetje te hangen. De kinderen waren zo sportief mij voor m’n eerstvolgende verjaardag een abonnement bij de plaatselijke sportschool cadeau te doen. Daar begon ik, samen met een maatje, vol goede moed de strijd tegen kilo’s en verval. Elke zaterdagmorgen werkten wij ons daar, anderhalf uur lang, in het zweet. Met redelijk succes: het trapje van de preekstoel beklom ik met toenemend gemak. Maar je moet wel blijven oefenen.

  Toen ik naar Noordwijkerhout verhuisde, verhuisde mijn sportvriend niet mee. Het eerste jaar was dat reden genoeg om het allemaal te laten gaan. Maar na een jaar kwam ik Bas tegen, die (hoewel een jaar jonger) dezelfde strijd voerde. Dus vochten we samen: twee keer in de week, van 4 tot 5 uur ’s middags, togen we naar De Schelft. Voor een feestmiddag van De Zonnebloem, een optreden van De Harpe Davids, de seniorenmiddag en de Prinsverkiezing van de Kaninefaaten en nog zo wat aangelegenheden was ik daar uiteraard al eerder geweest. Maar altijd passief. Als consument, zeg maar. Nu moest ik zelf aan de bak. De Apostel Paulus heeft ooit gezegd (het staat in de Bijbel, lees het maar na): de oefening des lichaams is van weinig nut. Maar hij heeft het mis. Het werkte wel degelijk. Dus bleven we gaan. En als de een wat minder zin had, trok de gedachte dat de ander stond te wachten ons uit de ligstoel naar de lat pull down of de horizontale zitbeenpers. Het nut van al die oefeningen bleek eens te meer toen mijn lichaam het af liet weten: in het revalidatiecentrum leerde ik hoe belangrijk goed sporten was. Ondertussen  had ik al heel wat seniorenmiddagen bezocht en die zijn gezellig maar niet echt goed voor je conditie…

  Hoewel corona weinig overtollige kilo’s opleverden, waren we maar wat blij dat we afgelopen zomer weer mochten komen. Geen douche, geen kleedkamer, maar wel de roeimachine en de kabel biceps bar. Tot. Die. Noodlottige. Zaterdag. In. November…

  Geen Schelft meer. Geen sport. Maar de zwaartekracht blijft bestaan. Dus juich ik elke actie voor een nieuwe Schelft van harte toe. Want de Schelft is goed voor ODI, voor de Jeanne en de Harp, voor de Kaninefaaten. En uiteraard voor dikke dominees…

   

Herinneringen van
JOLANDA VOLKERIJK

   Ik heb er lang over na moeten denken, want ik heb namelijk ruim 30 jaar heel veel mooie herinneringen gemaakt in de Schelft. En wat is dan je mooiste? Ik heb er eerlijke gezegd niet een, ik heb er meerdere, en ik denk velen met mij!

  Vanaf mijn 4e jaar kwam ik namelijk al in de Schelft. Ik zat ruim 10 jaar op wedstrijdzwemmen bij de ZVN, de zwemvereniging Noordwijkerhout. Vijf avonden in de week lag ik daar in het water om te trainen en heb daar vele medailles en bekers mogen binnen slepen. Later hebben ook mijn twee kinderen zwemles gehad in de Schelft en hun diploma daar mogen behalen.

  Ik heb muziekles bij de St Jeanne d’ Arc gehad en jaren bij het symfonieorkest gezeten.

  Ik was dansmarieke en daarna leidster van de dansmariekes bij de Kaninefaaten. Ruim 20 jaar heb ik daar vele (carnavals)avonden en middagen doorgebracht; in de Grote Zaal, in de Blauwe Tram, in de Toneelzaal, maar ook in de Voltage, de trainingsruimte van de dansmariekes. Wat heb ik daar veel lol en plezier gehad!

  En dan mag natuurlijk mijn eerste kus niet ontbreken, want zeg nou eens eerlijk, welke Noordwijkerhout heeft deze nou niet in de Schelft gekregen? ;)

  Ik koester de mooie herinneringen die ik heb gemaakt in de Schelft en hoop in de toekomst weer mooie nieuwe herinneringen te mogen maken in een eventueel nieuwe Schelft 2.0!

  Jolanda Volkerijk